Nika Križnar s tretjim mestom zaokrožila praznik na Ljubnem

Nika Križnar s tretjim mestom zaokrožila praznik na Ljubnem

23.02.2020

Na posamični tekmi smučark skakalk za točke svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji je prvič v tej sezoni na zmagovalni oder skočila Nika Križnar, ki je zasedla tretje mesto.

Na Ljubnem ob Savinji smo danes videli še posamično tekmo smučark skakalk, 14. v tej sezoni svetovnega pokala. Številni navijači so pozdravili pet Slovenk, žal je Jerneja Brecl tekmovanje zaključila po prvi seriji. Pristala je pri 76.5 metrih in je zasedla 39. mesto. Odlična pa je bila preostala četverica naših.

Katra Komar je s 86.5 metri in 114,5 točkami zasedala 15. mesto, Špela Rogelj je bila z enako daljavo, a s 115,3 točkami 13., tik pod vrhom pa sta bili preostali dve. Ema Klinec je pristala pri 92.5 metrih in je s 126,1 točkami zasedala 3. mesto, tik pred Niko Križnar, ki je z 91.5 metri in 125,4 točkami zasedala četrto mesto. Pred njima sta bili le Norvežanka Maren Lundby s 93 metri in 129,3 točkami ter Avstrijka Eva Pinkelnig z 92 metri in 128,2 točkami.

V finalni seriji je Komarjeva skočila 84.5 metrov, z 224,0 točkami pa je izgubila eno mesto, bila je 16., kar je izenačitev njenega najboljšega rezultata v karieri. Rogljeva je v želji po premiku na rezultatski lestvici naredila napako, skočila je 82.5 metrov in je z 222,0 točkami končala na 18. mestu. Odlično je nato nastopila Križnarjeva, 91 metrov in veselje pod Rajhovko se je začelo. Zbrala je 250,0 točk, jasno je bilo, da bo domača skakalka na zmagovalnem odru. Žal Klinčevi nato ni uspel popoln napad, pristala je pri 86 metrih, z 242,3 točkami pa je končala na 6. mestu.

Ema Klinec je bila odlična pred 6000 gledalci na Ljubnem © GEPA

"Res super, Slovenke smo pokazale zobe. Zdaj gremo lahko z zagonom v nadaljevanje sezone. Tu sem skakala odlično, morda je bil le finalni skok malo zgrešen. Ko pogledam povprečje pa je to to, niso skokov se je dvignil. Na tem lahko gradim naprej. Piko na i poiščem še na tekmi. Včasih je lažje napasti kot braniti. Nika pa je bila danes še bolj zasluženo na stopničkah, ker je že včeraj skakala izjemno. Zares čestitke!"

Križnarjevo sta tako premagali le Eva Pinkelnig z 89 metri v finalu in z 252,7 točkami ter Norvežanka Lundbyjeva, ki je skočila 89 metrov, zbrala pa je 254,8 točk. "Dobro, da imam ušesa, če ne bi šel nasmeh okrog. Danes sem naredila dva super skoka, nista bila najbolj vrhunska, tako kot včeraj. Kljub temu sta mi uspela dva dobra skoka in s tem sem lahko prišla na stopničke," je bila nasmejana Nika Križnar.

Najboljše tri na nedeljski tekmi © GEPA

Glavni trener naših, Zoran Zupančič je takole povzel današnji razplet: "Ema je bila tretja po prvi seriji, napadala je verjetno še več. V tej želji je naredila manjšo napako, prezgodaj je odskočila. Hitro se poznajo ti metri, dva, trije. Tega napada tekmovalki ne zamerim. Enako je naredila Špela, preveč je napadla. To se dogaja velikokrat na tekmovanju. Moraš biti toliko boljši, da si lahko privoščiš manjše napake. Toliko boljši žal v tem trenutku nismo, smo pa v boju za najvišja mesta."

Svetovni pokal se bo nadaljeval čez dva tedna z norveško Raw Air turnejo v Oslu.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.